modrin_logotip

Vabilo na voden ogled Kranja in ogled predstave Deževen dan v Gurlitschu

V soboto, 11. novembra 2023, vas vabimo na voden ogled grada Strmol in starega mestnega jedra Kranj. Sledi ogled predstave Deževen dan v Gurlitschu v Prešernovo gledališče Kranj.

Najprej si bomo pod strokovnim vodstvom ogledali grad Strmol. Nato gremo skupaj na organizirano kosilo. Po kosilu se bomo z lokalnim vodičem sprehodili po starem mestnem jedru Kranja.

Predstava se začne ob 19.30 in traja dve uri brez odmora. Prešernovo gledališče Kranj, repertoar: “Predstava Deževen dan v Gurlitschu po besedilu, ki ga za uprizoritev v režiji Sebastijana Horvata piše večkrat nagrajen dramatik Milan Ramšak Marković, bo z opisovanjem krize identitete evropskega srednjega razreda spregovorila o dvojnem značaju travm, ki jih povzroča izguba. Se je bolj pomembno soočiti s samim občutkom izgube ali dejstvom, da tega, za čemer žalujemo, nikoli nismo zares imeli?”

Prispevek za izlet z avtobusnim prevozom, predstavo, vodenim ogledom gradu Strmol, vodenim ogledom mesta Kranj in kosilom je za člane Modrina 45,00 €. Zaposlenim ga bomo bremenili od osebnega dohodka. Obvezne prijave na modrin@mladinska-knjiga.si do torka, 7. novembra 2023. Število udeležencev je omejeno, upoštevali bomo vrstni red prijav. Odjave so možne 3 dni pred dogodkom.

Odhod avtobusa s parkirišča pred Halo Tivoli bo ob 11. uri. Vrnitev v Ljubljano okoli 22. ure.