modrin_logotip

Vabilo na kulinarični potep po svetu

V knjigarni Konzorcij bo v ponedeljek, 9. maja 2022, ob 18. uri poseben gost. Svojo kuharsko knjigo Uresničil sem sanje bo predstavil kuharski mojster Jožef Oseli.

Poklicno pot Jožefa Oselija je najbolj zaznamovalo delo v rezidenci na Brdu pri Kranju, kjer sta skupaj z ženo Metko sedem let in pol skrbela za osebno in protokolarno strežbo za Josipa Broza Tita, njegovo soprogo Jovanko in njunih gostov. 

Avtor je kot kuharski mojster delal v Parizu in v knjigi World Delishes predstavil Slovenijo z desetimi tradicionalnimi recepti. Kasneje pa je veliko potoval in sodeloval na mednarodnih tekmovanjih kot mednarodni sodnik pri Svetovni kuharski organizaciji in kot član komiteja Kuharjev brez meja spletal številna zanimiva prijateljstva. Kuhal in asistiral je v najbolj prestižnih hotelih in restavracijah po svetu. Zdaj je na knjižnih policah komplet njegovih treh knjig, z naslovom Uresničil sem sanje: Recepti, v katerih opisuje svojo življenjsko in poklicno pot ter ponuja zanimive recepte z vsega sveta.

Uresnicil sem sanje

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.