modrin_logotip

Pet dnevni izlet v »Sončevo Makedonijo«

Vabimo na pet dnevni izlet v »SONČEVO MAKEDONIJO« od 2.  – 6. oktobra 2024.

PROGRAM:

Prvi dan:

Zbiranje skupine na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (kamor prispete sami) ob 7.45. Polet na Ohrid ob 9.30. Namestitev v hotelu in kosilo. Po kosilu se bomo sprehodili skozi ulice Ohrida.

Zaključek dneva z druženjem in prostim časom.

Drugi dan:

Po zajtrku se bomo zbrali in popeljali z ladjo po Ohridskem jezeru. Iz vodne perspektive si bomo ogledali najbolj atraktivne znamenitosti, cerkve in druge posebnosti mesta.

Popeljali se bomo do Zaliva kosti, zanimivega muzeja tukajšnje prazgodovine koliščarjev.  Sledi vožnja do najbolj južnega makedonskega dela Ohridskega jezera, kjer si bomo ogledali samostanski kompleks Svetega Nauma.

Po sprehodu v sproščujočem ambientu si bomo privoščili kosilo v priznani restavraciji. Vrnitev na Ohrid in prosti čas za druženje.

Tretji dan:

Po zajtrku sledi vožnja do bližnjega mesta ob Ohridskem jezeru – Struga. Pot bomo nadaljevali do zanimive vasice Vevčani. Po spoznavanju zgodovine vasice si bomo privoščili še tradicionalno kosilo.

Sledi povratek na Ohrid in nekaj prostega časa.

Zvečer se bomo družili na tradicionalnem makedonskem večeru ob glasbi, plesu in raznovrstnih prigrizkih.

Četrti dan:

Po zajtrku se bomo podali proti Bitoli in naredili postanek v Resnu, ki je po zgodovinskih virih eno starejših makedonskih mest. Ogledali si bomo Bitolo, ki je bila že v času Otomanskega cesarstva eden od pomembnejših kulturnih centrov. Sledi vožnja mimo Prilepa do Kavadarcev v vinorodno makedonsko pokrajino Tikveš. Na posestvu bomo spoznali način pridelave makedonskih vin in njihovo hranjenje v impozantni vinski kleti Tikveš. Sledi vodena degustacija z odlično makedonsko kulinariko.

Prihod v makedonsko prestolnico Skopje. Ogled modernega dela mesta s spomeniki in Starega turškega bazarja.

Namestitev v hotelu in prosti čas za doživetje večernega utripa mesta.

Peti dan:

Po zajtrku si bomo vzeli čas za ogled Kanjona Matka. Zapeljali se bomo s čolnom skozi kanjon do vhoda v jamo “Vrelo”, ki velja za eno najglobljih podvodnih jam na svetu.

Po ogledu Matke se bomo za kratek čas ustavili še v skopskem Starem Bazarju z možnostjo nakupov na mestni tržnici Bit Pazar.

Ogled Starega Bazarja bomo izkoristili za doživetje lokalnega utripa ob pitju turške kave ali čaja ter okrepčilom.

Sledi vožnja do letališča v Skopju, vkrcanje na letalo in popoldanski povratni let v Ljubljano, kamor prispemo okrog 19.30.

PRISPEVEK za izlet je za člane Modrina 735,00 €.

VKLJUČUJE:  letalski prevoz v obe smeri, letališke pristojbine, organizacijo in vodenje izleta, avtobusne in ladijske prevoze po Makedoniji, vstopnine za oglede, štiri nočitve z zajtrkom v hotelu 4 – 5*, kosila, degustacijo v vinski kleti, makedonski večer in zavarovanje rizika odpovedi v višini 4% cene aranžmaja.

Nudimo vam plačilo v 8. zaporednih obrokih.

Prvi obrok znaša 105,00 € in ga po potrjeni prijavi zaposlenim bremenimo od osebnega dohodka 15. maja.

Naslednjih sedem obrokov v višini 90,00 € bomo bremenili od junija do decembra 2024.

Prijave sprejemamo na e-naslov: modrin@mladinska-knjiga.si  do ponedeljka, 13. maja 2024.

Število udeležencev je omejeno, upoštevali bomo vrstni red prijav.

Zaradi nakupa letalskih vozovnic ODJAVE in SPREMEMBE udeležencev niso možne.

Foto: https://slo-tours.si/