modrin_logotip

Izlet na Reko in v Opatijo

Kulturna sekcija ŠKD MODRIN vabi na kulturno adventni izlet na Reko in v Opatijo v soboto, 9. decembra. Odhod izpred Hale Tivoli ob 8. uri.

Za konec leta se odpravljamo proti morju – predpraznično vzdušje bomo doživeli na Reki in v Opatiji. Po prečkanju hrvaške meje nas bo avtobus najprej odložil na vrhu adventno okrašenega Trsatskega hriba nad Reko, kjer nas bo sprejela vodnica in nas popeljala od trdnjave do frančiškanskega samostana in znamenite romarske cerkve Trsatske Matere Božje z znamenito čudodelno sliko Marije. Sledil bo spust v spodaj ležečo Reko, urbano središče Kvarnerja s prepoznavnim pristaniškim pomolom  in zanimivim starim mestnim jedrom z zgradbami, ki  odsevajo duh avstro-ogrskih časov.  Izkrcali se bomo na Jelačićevem trgu in si ogledali nekatere znamenite stavbe in trge, rimske ostanke principija, korzo, tržnico in sprehod zaključili pri Hrvaškem narodnem gledališču Ivana pl. Zajca. Nato se bomo z avtobusom odpeljali proti Opatiji, ki že od nekdaj velja za eno izmed najpriljubljenejših evropskih letovišč. Božično-novoletna podoba tega bisera  s pravljičnim vzdušjem že leta navdušuje in privablja številne obiskovalce. Po ogledu mesta si bomo privoščili oddih in se okrepčali s poznopopoldanskim kosilom ter izlet zaključili z večernim sprehodom po adventnem sejmu.

Prispevek za izlet, ki vključuje: avtobusni prevoz, jutranjo kavo in prigrizek na poti do meje, vodeni ogled Trsata, Reke in Opatije z vodnico v hrvaškem jeziku (po želji v angleščini), uporabo slušalk za oglede ter kosilo, znaša 45 € na osebo.

Zaposlenim bomo znesek bremenili od osebnega dohodka.

Prijave sprejemamo na e- naslov: modrin@mladinska-knjiga.si  do srede, 06. decembra.

Ob prijavi OBVEZNO napišite enega izmed možnih menijev: ribji, mesni ali vegetarijanski.

Povratek v Ljubljano med 21.30 – 22.00.

Število udeležencev je omejeno, upoštevali bomo vrstni red prijav.