Ogled beneškega bienala

Kulturna sekcija ŠKD Modrin vabi na ogled 60.beneškega bienala v soboto, 19. oktobra 2024.

Osrednja tema letošnje jubilejne mednarodne razstave sodobne vizualne umetnosti La Biennale di Venezia je vprašanje tujstva, izgnanstva in diskriminacije. Po besedah kuratorja, brazilskega  umetnostnega zgodovinarja  Adriana Pedrosa naslov  Tujci vsepovsod – Stranieri Ovunque, Foreigners Everywhere »pomeni prvič, da kamor koli greš in kjer koli že boš, boš vedno srečeval tujce – oni/mi smo povsod. In drugič, ne glede na to, kje se boš znašel, boš vedno resnično in globoko v sebi tujec.«

Z umetnostno zgodovinarko Lidijo Nowak Černuta se bomo sprehodili po obeh glavnih razstaviščih:  Giardinih (Vrtovih)  in Arsenalu, ki gostita preko 330 umetnic in umetnikov iz skoraj sedemdesetih držav. Prvič se na bienalu predstavljajo Benin, Etiopija, Tanzanija in Vzhodni Timor, z lastnim paviljonom pa prvič  Nikaragva, Panama in Senegal.

Odhod avtobusa izpred hale Tivoli bo v soboto, 19. oktobra ob 6.00 uri. Po prihodu v Benetke se bomo vkrcali na ladjico in na oglede odpluli do Giardinov, kjer bomo začeli z ogledi. Nadaljevali bomo v Arsenalu in se ob približno 18.30 uri vkrcali za povratno vožnjo do avtobusa. Prihod v Ljubljano bo v poznih večernih urah.

Prijave sprejemamo na e-naslov: modrin@mladinska-knjiga.si   najkasneje do ponedeljka, 14. oktobra 2024.

Število udeležencev je omejeno, upoštevali bomo vrstni red prijav.

Prispevek za udeležbo najmanj 40 potnikov je za člane Modrina 60,00 € in ga bomo zaposlenim bremenili od osebnega  dohodka.

V primeru manjšega števila prijav izleta ne bomo organizirali.

Foto: labiennale.org